utorak, 14. prosinca 2010.

Ćevap i Luk - NK Sava

punjeni ćevap s lukom – u porciji se dobiju dva ćevapa, više nalikuje na punjeni šiš-ćevap nego na punjeni ćevap, ćevap je punjen kajmakom, tako da prilikom pečenja odnosno serviranja, sav kajmak iscuri na tanjur gdje se servira, od punjenog ne ostane niti "p", ćevap je dobro pečen i u okusu se osjeti miris drva i pečenja na pravom roštilju, nažalost mljeveno meso od kojeg je ćevap napravljen je loše, nepotpunog okusa, prazno, tupo, nije konzistentno, dok ga jedeš nemaš osjećaj da jedeš meso, sve u svemu dosta čudno,
uštipci s mesom – nažalost sastav mljevenog mesa je isti kao i za punjeni ćevap i ono što je napisano za ćevap gore vrijedi i za uštipke, dodatna otegotna okolnost je što uštipci nisu punjeni s kajmakom, uštipci su punjeni s komadićima mesa i špeka što je jedino vidljivo okom, u ukusu se nažalost ništa od toga ne osjeti, jedino što je zamjetno ali sam to osjetio samo u jednom trenutku za razliku od punjenog ćevapa smjesa je nešto ljuća, ali gotovo neznatno i očigledno samo mjestimično,
punjeni lungić – tanko istučeno meso punjeno šunkom i Dimsi sirom, poprilično veliki komad mesa, no nažalost presuho, meso je skroz krto i neukusno, Dimsi sir u ovakvom obliku dodaje jedan specifičan okus, no ne topi se i jednostavno se nije uklopio kako bi trebao, u svakom slučaju nije za ponoviti,
ražnjići – u porciji se nalaze dva ražnjića ali veća i bogatija, meso nije istučeno tako da su komadi na štapiću većih dimenzija, meso je odstajalo u pacu i ima solidan okus, nažalost izbor mesa i činjenica da nije stanjeno dovodi do situacije da je meso dosta žilavo, teško za gristi, reklo bi se da je daleko od mekanog, a kamoli od pojma da se topi u ustima, uz sve to je i dosta suho,
lepinja - ne postoji lepinja, nego se uz obrok servira kruh, dobili smo dvije vrste kruha, crni i kukuruzni, izgledom i okusom solidan, ali nedostatk lepinje je veliki propust
luk- jelo je servirano na ovalu, i iako uz svako jelo piše da je s lukom, luk je stavljen na oval samo kao dekoracija,
pommes frites - nažalost niti u ovom segmentu nemam pohvalnih iskustava, vrlo rado bih nešto pozitivno napisao, no nažalost moram konstatirati samo da mi se čini da ja češće mijenjam ulje u autu nego oni u fitezi,
pivo – izbor piva je mali i nikakav, točene pive ima u cijeniku ali ne i u ponudi, jako loše
ambijent - pečenjarnica koja želi izgledati kao restoran, zapravo jako prosječnog izgleda, po ljeti je situacija možda malo bolja zbog postojanja terase,
ukupni dojam – jelovnik nijje poprilično raznolik, posluga i usluga na zadovoljavajućem nivou, ali hrana i izbor pića poprilično loše, definitvno ispod prosjeka, zaključak je čak da je to jedno od najlošijih mjest do sada, nekad kultno mjesto, bojim se da je to već davno prestalo biti, dodatna opaska - porcija kajmaka 20kn,
cijena - 346 kn - 4 jela, 3 porcije krumpira, šopska salata, 4 velike pive i 2 male
parking – jedina i najsvjetlija točka cijele priče, u dovrištu restorana postoji veliki parking

lokacija
- Google Maps lokacija (klikni ovdje)

0 komentara:

Objavi komentar

Pretplatite se na Objavi komentare [Atom]

<< Početna stranica